Förmodligen ny hjälm

Nu är det så att jag har fått båda mina föräldrars tillstånd till att köpa en GPA Speed Air Evolution, även om jag är myndig så känns det alltid bäst att prata med mina föräldrar först även om jag gör som jag vill med mina pengar. Jag ska försöka beställa hem den nu i veckan och det kommer att göras utomlands. Jag har räknat på priset och den kommer att landa på runt 4 000 kronor. Här i Sverige kostar den 5 500 kronor, så det är ju lite skillnad. Jag kan också ana att det kommer att vara några månaders leveranstid. Det är det tråkigaste med att beställa grejer utomlands men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.


Tränat idag!

Idag har jag tränat dressyr med den underbaraste ponnyn ever, pratar såklart om Delicato ;) Haha, det gick väldigt bra ;D speciellt i galoppen där formen var väldigt bra idag! Slutorna funkade kanske inte lika bra, haha. Men i slutet så ;) Älskar min lilla busponny <3

Efter jag var i stallet så har jag varit på kalas! Min kusin Alexanda fyllde år så grattis på henne (det var någon dag sedan men) Och nu på kvällen har jag varit med Kajsa! Och nu ska jag snart sova, är ganska trött. haha!


dagen

Idag råkade jag ta lite sovmorgon så jag åkte till stallet vid 12 någongång. Jag red Delicato med Nicole på sandvägen och det gick bra! Det blev en ganska slapp tur idag, vi hade mycket att prata om, haha. Sedan åkte jag hem och duschade och gjorde mig iordning för att åka till stan, har varit där typ tills för en timme sedan! :)

Nu ska jag snart sova, gött måste jag säga! Haha, jag har inte sovit ut på ett tag nu och jag blir bara tröttare och tröttare för varje dag. Haha, imorse så tryckte jag på znoos tills klockan va halv 8, sen tänkte jag att jag skulle ställa klockan på 9 men jag hann somna innan det och sedan vid tjugo i 10 så vaknade jag med telefonen i handen, haha!


Ridningen idag och lite andra grejer

Hejsan! Hur är läget? Jag hoppas att allt är bra med er! Idag har det hänt lite grejer, Equality Line och staden. Det började med att jag åkte in till staden och hämtade upp Malin på mopeden utanför busstationen. Vi fortsätte till Hammarö där Equality Line Horse Show hålls och kikade lite där. Typiskt att mässan inte var så stor när man är i stort behov av ett nytt tävlingsset. Jag hittade inget som jag ville ha. Det fanns bara separerade luvor och schabrak och det var lite synd tyckte jag. Vi åkte vidare till Hööks för att köpa lite grejer som var nödvändigt. Jag köpte plaststibyglar, stigläder och ett brunt läderspö. Vi fortsätte till Bergvik där jag hittade lite kläder från Gina Tricot som jag köpte med mig hem.

När jag kom hem bytte jag om och åkte direkt till stallet. Red på en mysig grusväg som kändes oändlig. Red på vanligt bett och det gick jättebra! Han gick i form i alla gångarterna men man är ändå tvungen att leda och krama i tyglarna ganska hårt eftersom han fortfarande är ganska stel och hård i munnen men det är på bättringsvägen. Idag kändes det verkligen!

Nu ska jag gå ner till tvättstugan nere i källaren och hämta nytvättade ridkläder. Vi hörs!




Jag och gamla ponnyskrutten..


veckans hiss och diss

Hissen går till

Lättlastade hästar!
Hur skönt är inte det att ha en lättlastad häst som bara går rätt in i transporten utan några som hälst problem? Man behöver aldrig räkna med att åka tidigare till en träning eller tävling eftersom det bara tar några sekunder, eller ha med sig linor och måste be folk om hjälp på tävlingsplatsen? Dock förstår jag att endel hästar kan tycka det är läskigt att åka transport, men ändå en hiss till det!

Dissen går till

Bilister som kör för fort förbi hästarna
Finns typ ingenting värre! Eller jo, folk som gasar på eller tutar när de ser en häst. Riktigt sjukt tycker jag! Alla hästar är inte trafiksäkra men även de som är det kan bli rädda om det kommer en bil i full fräs. Ännu värre för de som har unghästar eller hästar som är rädda för bilar. Visst jag tycker det kan vara lite våran skyldighet att vinka med handen som i att säga "stopp" om man har en rädd häst, men de borde ändå inte köra för fort förbi någon häst, det kan bli farligt! STOR diss till bilister som kör för fort och inte tar hänsyn!






"Viktigast vid möte med häst är alltså att som lagen säger,
hålla tillräckligt låg hastighet så att du kan stanna om en orolig situation uppstår. Det är förbjudet att köra mellan och splittra en grupp hästar - eftersom de är flockdjur kan den situationen bli farlig. Det är viktigt att komma ihåg att hästar kan bete sig oberäkneligt. Beata Thafvelilin på Hästgymnasiet säger att det kan ligga en påse på vägen som blåser till och skrämmer hästen så att den kastar ut i vägen."


Anmälda och träning nästa vecka

Igår anmälde jag oss till Filipstads Ridklubb lokala den 28:e augusti! Vi kommer att starta två klasser, 100 cm och så testar vi oss på en 110 cm som även innebär en debut. Pratade med min tränare och han tyckte absolut att vi skulle starta och att det inte skulle vara några problem för oss.

Träning har vi också checkat och det blir nästa vecka på onsdag. Det kommer att bli så skoj eftersom att vi inte har hoppat på några veckor.

Vi hörs!


städa rummet idag kanske?

Ja, det blev ingenting med det igår, haha. Efter jag duschat och varit ute och gått med Goffy så satte jag mig i soffan en stund och åt glass. Sedan somnade jag, haha! Och på kvällen åkte jag till Kajsa en sväng. Men det blir nog att jag gör det idag istället. Jag ska iofs va med Kajsa sen också men det är väl ett tag kvar kanske, haha.

Varit och ridit Delicato för inte så längsen också. Regnet öste ner när jag åkte ut men precis när jag och Carro red ut så blev det uppehåll så vi klarade oss utan att bli blöta för denna gången x) Haha. Delicato gick asbra idag också! Är verkligen så nöjd över honom!:D Så dagen har varit bra änsålänge, bara halva kvar nu då! Haha.






Här kommer två bilder som Hanna Jibbefors har fotat på mig och Delicato!
Bilderna är från när vi tävlade i Dyltabruk och ni ser ju själva hur blött det var på banan. Det öste ner nästan hela dagen och både framridningen och tävlingen hålldes utomhus ;)

Nicole om mina fiiina knoppar!




Detta är bilden hon skriver om:



Haha, måste säga att jag håller med henne :M Knopparna som var i manen på Delicato den dagen tycker jag blev bra! Såg iallafall ut så på bilden, haha. Men den i pannluggen kan verkligen diskuteras som du skriver xD HAHA. Men du vet att jag tycker den är svår att få fin och rund eftersom den är så tjock, och JA Nicole. Jag ska nog rycka den (a) tror jag... hehe.

Jag måste även rekomendera mina läsare att gå in och läsa Nicoles blogg!
digwigdum.blogg.se

hemma från stallet!

Var i stallet idag :D så gött! Red Delicato själv idag, det gick faktiskt väldigt bra :D Han lyssnade väldigt bra och jag hade bra stöd i handen! Han blev lite loj stundvis men han vilade ju igår och han brukar bli lite sån då (a) Nicole tränade honom även i måndags så då fick han röra på fläsket iaf, haha!

Nu ska jag snart hoppa i duschen sen tror jag att jag måste börja städa mitt rum, haha! + att jag måste rensa kläder, ni vill inte ens veta hur det ser ut i mitt rum alltså! Haha, sjukt. Jag hittar verkligen ingenting, haha. Ska försöka ändra på det idag, haha. wish me luck för de kommer att behövas!




GE MEEEEEEEEEEEJ


Vi är med!

Var nyss inne och kollade på vansbros hemsida och skulle kolla om vi var med, och det var vi! Anledningen till att jag var så säker igår på att vi skulle komma med var för att det bara var ca 40 anmälda D-ponnyr (40 D-ponnyr som blir uttagna). Men jag är iallafall så sjukt glad nu! Detta var ju vårat mål med iår så det är jätteroligt att vi har klarat det!



världens finaste och bästa ponny <3


fortfarande sjuk

Blir galen! Det är så tråkigt att bara sitta och uggla framför tv:n och datorn, jag vill till stallet! Men jag är iallafall bättre än igår, har kanske lite feber kvar men jag känner inte av det så mycket + att jag har j*vligt ont i halsen, kan knappt svälja :( sen på det så har jag ont i nacken och lite i huvudet.

Men jag funderar på att åka till stallet lite senare ändå, ifall jag får då. Får sån ångest när jag inte är där, vill så gärna åka dit och pyssla om och rida min bebe ju <3 Men iofs så kanske det inte blir mycket till ridning, haha! Somnar väl ;) HAHA. Men iallafall så borde jag (ska jag) vara frisk imorgon ;D Detta går inte längre nu...

 


mina pojkar <3

anmälningen till SM gick ut idag

Så nu är det bara att vänta på imorgon då startlistorna ska komma ut. Så får vi se om vi är med ;) Nästan 100% säker på det nu, haha. Men mer uppdatering om det imorgon! (:




Jag och Delicato på den regionala dressyren på grk.


sjuk

Hejsan, nu är det min tur att be om ursäkt för en fantastisk uppdatering, haha! Men jag har faktiskt en ganska bra ursäkt ;) Det är att jag har varit i stallet och sedan varit med kompisar :D Men det är sommarlov så det är nu man ska passa på att göra saker man inte hinner när man har skola! Men iallafall så har jag gått och blivit sjuk nu också :( inge vidare det. Har feber och ont i halsen, toppen! Verkligen..


Förlåt

Hejsan hejsan! Jag är så fruktansvärt ledsen för att det har varit så dålig uppdatering från min sida. Jag har varit fullt upptagen med att ha varit hos underbara familjen Svenberg! Det är alltid lika trevligt att komma dit varje gång! Känner mig som en i familjen, eller rättare sagt så är jag  nog en i familjen, hi hi! Älskar er. Nästa vecka kommer jag att bosätta mig där så då kommer det inte bli någon uppdatering från mig, om det möjligtvis inte finns en dator.

Jag måste också berätta hur konstigt det känns att inte ha varit i stallet på en hel vecka. Det känns tomt även om man står i ett stall med underbara människor. Jag hade tänkt att åka och hälsa på någon dag under nästa vecka!

Idag har jag även övningskört med min pappas bil och det gick toppen! Körde för första gången på E18. Stolt Chanelle!

Nu ska jag ta mig lite käk! Puss och godnatt!


vill bara berätta..

..att jag älskar denna ponnyn så otroligt j*vla mycket <3



Bilden är från när vi tävlade i kil för ett tag sedan, looove <3

HAHAHAH, goffy

HAHAH!
Min hund kan vara så sjukt söt asså! xD
enjoy säger jag bara...



Ser ut som har han stoooort huvud x)





HAHAHAH?! Hur ligger han?




LÅNG TUNGA




HAHA




HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAH, älskar denna bilden asså :')
Han ser glad och sjuk ut på samma gång! HAHA :')





HAHA, gooo <3





HAHAHAH!





Denna bilden är så härlig, och galen! HAHA.
R.I.P Bonzo! (t.v.)





HAHAHA, gäspar





Ser mullig å go ut <3





gäääspar





HAHAH, aw!


klockan är snart 13.00 och jag är redan hemma från stallet?!

Klockan är snart 13.00 och jag är redan hemma från stallet?! Får ångest snart, haha! Nej men seriöst så hatar jag att vara hemma tidigt från stallet om det inte är så att jag har någonting annat planerat att göra under dagen. Men det har jag faktiskt idag! Men det är ändå lite drygt, haha. Men jag blev ashungrig i stallet så nu väntar jag på maaaat.

Idag red jag Delicato på rakan. Det gick faktiskt väldigt bra! Gjorde ingenting speciellt mer än lite övergångar, fv galopp och sådär. Han jobbade på bra idag! Men idag är det inte alls lika varmt som de andra dagarna har varit, så han blev inte biten av några bromsar idag. Han hatar dem verkligen!

Men visst är det lite typiskt att när jag väl bestämmer mig för att åka till stallet tidigt och när jag väl lyckas gå upp så är det inte alls så bra väder (sov bara typ 3 timmar inatt, men lyckades komma upp ändå, wiho!). Men jaja, det är faktiskt gött att ha lite mulet väder ibland också, för hästarnas skull! :D


Dålig uppdatering

Hejsan! Jag hoppas att ni där ute mår toppen! Jag bloggar mer imorgon. Känner att jag behöver lite sömn just nu! Det har varit en hård och tuff dag men skoj!

Puss och godnatt!


Jag och fölet Cruella hösten 2008

bilder!

På min fina Joyouspojken <3
från när vi provade träns :)











ridningen idag!

Idag så skulle jag egentligen gått upp klockan 9 för att vara i stallet till 10. Men jag var trött så jag låg kvar i sängen tills klockan var halv 11. Vädret var då lite mulet och det blåste ganska mycket så jag tänkte att jag kunde åka ut direkt, eftersom det inte alls var så varmt.

När jag kommer ut till stallet så gassar solen som bara den, så jag red ut en ganska kort sväng på Delicato. Skrittade mest men joggade även lite eftersom han verkligen inte tycker om bromsarna. Men det gick ganska bra, han var ju lite okoncentrerad men det var inget jättepass så han är förlåten ;)



finast och underbarast <3


Det som är kvar av veckan

Jag tycker att det är viktigt att lägga upp min hästs ridning vecka efter vecka. Även om min häst går på ett så kallat bete så måste han ändå hållas igång och motioneras. Det är det han mår bäst av.

Torsdag: Två varv i Skogsslingan i skritt, trav och galopp
Fredag: Skritt i 60 minuter eller längre
Lördag: Vila
Söndag: Hårdare pass på grusväg


Idag

Hej hej! Idag har det inte hänt så mycket. Jag har självklart varit hos min häst och ridit en mysig skogsslinga. Den var perfekt att rida på, gräs och lite sand på vissa ställen. Imorgon blir det också att rida den skogsslingan men med lite mer trav och galopp nu när vi har tagit det lugnt de första dagarna.

Detta var allt jag hade att bjuda på just nu! Lite senare tänkte jag lägga upp mitt ridschema som jag har planerat för denna vecka.

Puss puss!



pratbubblor!

Haha, var bara tvungen! :')


Joyous




Golden




Delicato




Vilken blev bäst?
Själv tycker jag den första! :)


Vad tycker jag om dessa bloggare?

Jag tycker alltid att det är skoj och intressant att läsa om vad bloggare tycker om andra bloggare. Därför tänkte jag att jag kunde dela med mig av mina åsikter om just andra bloggare. Eftersom att detta är en hästblogg så håller vi oss till hästbloggar. Självklart kommer bara att hoppryttare presenteras!

Isabella Nilsson: Detta är en tjej som jag har följt ända sedan hon startade bloggen och jag gillar den skarpt! Självklart är även hon hoppryttare och jag kan också berätta att hon är en stor förebild för mig även om hon bara är 17 år. Hon rider så fantastiskt bra, mjukt och fint. Gudarna ska även veta vilken känsla hon rider med!





Klara Skatt: Fantastisk tjej med en otrolig känsla! Diggar hennes skojiga inlägg och även hennes videobloggar som äger. Hon har funderat på att sluta blogga några gånger men det hoppas vi att hon inte gör! Fortsätt med det du gör, du är så bra!




Elvira Henningsson: Du är så grym! Ser så enkelt ut när hon rider och hoppar sina hästar och inte minst sin grymma känsla som hon rider med! Detta är en tjej som jag verkligen ser upp till och även hon är en förebild för mig.




Linn Olsson: Detta är en bloggare som jag inte alls har följt speciellt länge men det lilla jag vet om henne så är hon toppen! Hon är också en ryttare som rider på känsla och enkelhet. Allt ser så lätt ut när hon hoppar hennes vita lilla söta ponny Winnetoo.





Mikaela Zimdahl: Detta är den ryttare som jag ser mest upp till och som har mest erfarenhet. En väldigt trevlig tjej! Hon bryr sig om sina läsare väldigt mycket och hjälper till så mycket hon kan och det tycker jag visar tecken på en väldigt mogen och ödmjuk tjej! Rider även på en galen känsla!


Lite om idag

Hejsan! Jag tänkte berätta lite vad jag har gjort idag. Igår flyttade vi min häst till Borgvik så att han ska kunna beta lite grönt härligt gräs, som en liten semester även om han blir riden nästan intill varje dag. Det är bara så att han inte ska bli ur kondition eftersom vi ska tävla om några veckor.

Så, idag skrittade vi och jag skojar inte, runt hela Borgvik. Det är så härligt att få utforska nya vägar och byta lite stallmiljö. Vi skrittade mestadels på asfalt men även på lite grusvägar.

Imorgon vet jag inte riktigt vart jag ska rida. Det pratades på att rida en liten skogsslinga och det är nog så det får bli!


Hur det började för mig

Jag började rida när jag var 8 år gammal, på en ridskola i vålberg faktiskt. Men innan det hade jag ridit barnridning en gång i veckan på grums ridklubb och jag älskade det! Sedan slutade jag där och ville börja rida på ridskolan i vålberg. När jag väl gjorde det så tog det inte lång tid förrens jag var överlycklig över att jag hade galopperat för första gången, det var på Agent. Sedan så var jag där oftare och oftare, även fast jag då hade börjat rida två gånger i veckan så var jag där alla vardagar och hjälpte till att leda och för att såklart borta min älsklingshäst- Agent.

Ett tag senare blev jag erbjuden om att ha Agent på foder, ett erbjudande jag inte kunda säga nej till! Agent var en svart vallack som är född- 94 med rasen shetlandsponny/russ. Många såg honom som den elakaste ponnyn på ridskolan med egentligen så var han nog mer utav en enmanshäst. Jag älskade denna ponnyn mer än allt och jag var jätterädd och låg och grät i princip varje dag för att jag visste att jag började bli för lång (Han var 118cm). Jag och Agent gjorde många roliga saker tillsammans! Jag har otroligt många roliga minnen med honom, både bra och dåliga. Men vi tävlade faktiskt dressyr en gång, värmlandsmästerskapen för lektionsponny. Det gick inget vidare om man säger så, haha. Han stannade mitt på banan och vägrade gå och så bockade han i en galoppfattning, haha!




Samtidigt som jag red Agent så hade jag börjat rida en annan ponny, Nizze. Fullblodsvallack som är närmare 20 år nu skulle jag tro. Han var min kompis häst (alltså en privathäst) som hade varit galopponny en gång i tiden men blivigt dressyrponny sen istället. Han började jag rida eftersom klubben jag red för då skulle ha ett Div 3 ponnydressyrlag och då fick jag förfrågan om att vara med och tävla honom, och jag sa såklart ja. Jag tyckte om att rida Nizze och ännu mer efter att vi gjort våran första start (och min första tävling någonsin) som vi vann! Jag var överlycklig. Jag hade ridit fel 2 gånger och det såg väl inte sådär jättebra ut men vi vann så jag var glad!

Efter divisionen fick jag fortsätta rida och tävla Nizze och vi fick mer och mer framgångar. Vi tävlade bara upp till LB dressyr men hade lite småplaner på att starta LA men sedan så flyttade Nizze från riskolan och ställdes i ett annat stall i grums. Efter ett tag så insåg jag att jag var tvungen att sluta rida Agent, jag var ledsen och jag bytte stall samtidigt som det. Till stallet där Nizze stog och till stallet jag rider i idag. Jag fortsatte även där att rida Nizze och att tävla honom men sedan fick jag en ny foderponny från detta stallet, en c-ponny.




Wiggleytuff heter han, 4 år gammal var han då och är nu 7. Efter; Vermont RP. Honom började jag tävla på hösten ungefär och våran första dressyr tävling blev vi uteslutna från för han hoppade ut två gånger, haha! Men med denna ponnyn tävlade jag även ganska mycket hoppning, det funkade bäst för oss två tillsammans. Våran första hopptävling blev vi felfria på men jag ramlade av efter mållinjen. Vi kom till LB hoppning och LA dressyr tillsammans. Sedan började jag få rida Delicato några gånger i veckan och efter ett tag så fick jag bestämma om jag ville rida Delicato eller Wiggley...


4år                                            7år

Jag valde Delicato, och honom rider jag fortfarande. Jag började rida honom år 2008 och vi blev tvåa på våran första dressyrtävling, hopptävlingarna har väl gått lite sämre, haha! Jag tror vi kommit runt en LC-bana, det är den enda meriten vi två har där xD

Ungefär samtidigt som jag började rida Delicato så köpte jag även en storhäst (mamma och pappa betalade (a)). Han var då ca 1 år gammal och är nu 3. Det finns inte mycket mer att skriva men nu har ni fått höra hur det gick till när jag började rida. Jag kan erkänna att det låter som jag bytt häst hela tiden men det har gått något/några år mellan varje häst.

Jag kan även tillägga att jag är sjukt glad för att jag rider där jag rider och för att jag rider vem jag rider. Delicato är en underbar ponny och jag är sjukt glad att jag får ha honom på foder. Alla har ju svackor och det har även vi, men seriöst det finns ingen ponny som honom <3




Jag och Delicato på en regional dressyr med div 1.
Den bruna ponnyn i bakgrunden är Nizze som jag skrev om!


Dressyrträning med Delicato

Både igår och Idag har jag tränat dressyr med Delicato för Ulrika. Det har gått bra båda dagarna, idag gjorde jag bl.a. skolor och jag tycker vi fick till öppnorna väldigt bra emellanåt. Skolor är inte riktigt våran starka sida om man säger så, vi båda vet hur man gör och hur det ska se ut men ja, det funkar inte alltid. Men så är det ju i ridningen, allt kan inte funka jämt men man får kämpa vidare! Slutorna gick väl okej, bättre ju längre ner på diagonalen jag red, typiskt att ridhuset tog slut, haha!

"endel hoppryttare säger:- Det viktigaste är att få en bra runda och en bra känsla!
dressyrryttare svarar:- Det är det dressyren handlar om!"



Varför jag står där jag gör idag

Som jag nämde i min presentation så lovade jag er ett inlägg om Golden Cup, varför jag står där idag som jag gör.

För lite längre än ett halvår sedan ägde jag en ponny vid namn Star. Han var världens snällaste häst att hålla på med men när det gällde ridningen var han inte alls lika skoj. Han stannade alltid på hinder, även om han hade hoppat exakt samma hinder förut och det fick mig att tveka. Jag tror inte han hade problem med höjden utan att han bara var en nervig ponny som tittade på precis allt. Gudarna ska veta hur mycket jag kämpade med denna ponny utan något vidare resultat, så jag gav upp. Jag var trött på att alltid bryta ihop i gråt efter varje ridpass. Vi sålde Star till några bekanta som nu har sålt honom vidare till Umeå.



In i bilden kom istället min häst som har hjälpt mig så enormt mycket med hoppningen. När jag provred honom kände jag direkt att vi klickade och att detta var en häst jag gärna skulle se fram emot att utvecklas med. Det är precis vad jag har börjat gjort och detta är bara början på karriären. Jag börjar hitta knapparna på honom ganska bra och allt känns så lätt med honom. Jag litar på min prins till hundra, om inte ännu mer! Jag kan ställa upp ett hinder på 120-130 cm och inte känna mig osäker, eller osäker kan jag alltid känna mig eftersom jag inte riktigt kommit över det som hände med Star men jag litar på honom, och det tror jag är nyckeln till varför allt känns så lätt med precis honom, och att han alltid ställer upp oavsett vad.

Jag älskar dig min prins!


Fotot är taget av Stefan Sager.


Goffy kastrerad

Idag blev min vovve kastrerad. Han har en tratt på huvudet som han inte gillar alls på sig och ska ha den 10-12 dagar, fast han får ha den av om vi håller koll på honom, när han ska äta och när vi ska ut och gå med honom. Han får heller inte hoppa eller springa och busa på lika många dagar som han ska ha tratten. Stackars min buse! Egentligen var Goffy inte alls dum som hane eller så, egentligen var han jättesnäll men lite olydig och kunde ibland sticka iväg rätt ut mot vägen. Så det var mestadels varför vi kastrerade honom, vi vill ju inte att han riskeras att bli påkörd eller bortsprungen och han stack antagligen iväg för att han börjat blivit könsmogen.
Just nu ligger han och sover skulle jag tro, haha. Han gör det lite till och från eftersom narkosen (?) inte riktigt släppt än, men han skulle vara som vanligt sa veterinärerna iallafall! Han har faktiskt varit lite "borta" kan man säga, eller han har verkat lite förvirrad och att han inte riktigt förstår eller hänger med när man pratar med honom, haha. Han är jättedåsig av narkosen gubben min!

På bilden är det Goffy, inte någon jättebra bild men den får duga sålänge! :)
Nu ska jag sova, godnatt!


Presentation

Nu när kusinen precis har presenterat sig här på bloggen, kanske det är bäst att jag också gör det! Jag heter Chanelle Gustafsson och är en tjej som alldeles nyligen fyllt 18 år. Jag bor i Vålberg, det är faktiskt där vi båda håller till! Jag bor med min pappa och mina två husdjur, två katter vid namn Albin och Alva. Jag är också en stolt ägare till världens finaste häst som heter Golden Cup. Mina föräldrar är skilda så jag bor även ibland hos min mamma och hennes pojkvän i Dalarna när jag känner för det, när tiden hinner till vill säga. Ni har säkert redan listat ut att det är jag som kommer att sköta det mesta inom hoppning här i bloggen, och det är inte något jag direkt säger nej till!

Som jag nämde lite tidigare så äger jag en häst vid namn Golden Cup. Jag vill först nämna hur stolt jag är att vara ägare till en så underbar häst och att jag är så otroligt tacksam till att han har gjort att jag står där jag är idag (mer om detta kommer in få läsa senare i bloggen).

Vi har tävlat några lokala hopptävlingar än så länge, upp till 105 cm med godkända resultat. Vi har även deltagit i flera Svelandstilen som vi gärna vill fortsätta, sista kvalomgången går i 110 cm och det är inte förrän vecka 34, så det ser vi bara fram emot! Sist vi tävlade i Svelandstilen kom vi på en 3:e placering och det resulterade i 58 poäng av 70 möjliga.

Nu ser vi fram emot det som är kvar av årets tävlingssäsong. Målet med oss är att kunna tävla 120 cm inom några år och det vet jag att vi kommer att kunna klara. Det enda som behövs är lite vilja och träning!

Nu har ni fått en liten bild av hur mitt liv ser ut och vad jag gör om dagarna. Här är även ett kort på mig. Inte direkt den nyaste men den får duga så länge!


presentation - rebecca gustafsson

Jag heter Rebecca Gustafsson och blir 17 år gammal i augusti. Jag bor en liten bit utanför karlstad tillsammans med min mamma, pappa och min bror. Jag har fyra djur, 2 katter- Eddie och Pyret, En hund - Goffy och en häst - Joyous. Jag kommer även sköta det mesta "dressyriga" på denna bloggen eftersom det är det jag satsar mest på, men jag tycker även hoppning är jätteroligt och har tävlat det litegrann, men somsakt. Mest dressyr.

Eftersom detta är en häsblogg så kommer jag inte skriva så mycket information om mina katter och min hund. Det är någonting som ni kommer att få läsa allt eftersom. Men även om detta är en hästblogg så kommer vi dock inte bara att skriva om hästar, utan lite om allt möjligt- men mest om våra hästliv.

Joyous som jag nämnde förut är en 3 årig vallack efter Johnson. Han är inriden och har gått treårstest som var i maj men sedan dess har han haft vila och gått på sommarbete tillsammans med 3 andra hästar. Men snart ska han böjas sätta igång och ridas.

Jag har även en foderponny. En hingst efter Dilerious som är 8år som heter Jacobs Delicato- Det känner ni säkert igen? Men iallafall, började rida Delicato år 2008 och sedan dess har jag tävlat ganska mycket dressyr och lite hoppning. Ja, hoppning är inte riktigt våran grej, såvida det inte bara är träning ;) Men i dressyren har vi år lyckats tävla nationellt med placeringar och så har vi även lyckats kvala till SM! Så nu är det bara att hoppas på att vi kommer med!

Jag hoppas att ni fick en liten uppfattning om vem jag är och vad jag håller på med ;) är det någonting ni undrar över så är det bara att fråga! :)





Nu bjöd jag på två bilder som ska föreställa mig! Så var nu så söta och kommentera? (a)


RSS 2.0